Един работник загина и трима бяха ранени при срутване на строителна площадка в италианския град Флоренция, съобщи цитираната от "Ройтерс" италианската информационна агенция Ansa в петък, докато местните власти казаха, че броят на жертвите ще нарасне.

Пожарникарите написаха в социалната медийна платформа X, че инцидентът е станал в северозападната част на града и е причинен от срутване на плоча в панелна сграда.

Ansa съобщи, че работниците са строяли супермаркет.

Еудженио Джани, президентът на региона Тоскана, каза пред новинарския канал SkyTG24, че двама работници са били извадени от развалините при много критични условия и че има много малка надежда за другите трима работници, които все още са затрупани под развалините.

Кметът на Флоренция Дарио Нардела каза отделно пред SkyTG24, че трима работници са загинали, трима са в болница в стабилно състояние, а неопределен брой все още са в неизвестност.

Премиерът Джорджия Мелони изрази съболезнования на семействата на работниците.

"С тревога следя развитието на ситуацията и благодаря на всички, които участват в издирването на изчезналите и в спасителните операции на ранените", написа тя на X.

Товарен кораб потъна в Мраморно море, издирват се 6-ма

Товарен кораб потъна в Мраморно море, издирват се 6-ма

Вълните в района, където корабът е потънал, са достигнали височини от 3 метра