Трети случай на заразяване с опасния щам на бактерията Ешерихия коли, която досега е причинила смъртта на най-малко 35 души в Европа, е регистриран в Полша, съобщава РИА Новости.

Жертва на инфекцията е 68-годишна жена, която се намира в болницата в град Гижицко, разположен в северната част на страната. Жената е настойник на брата на 7-годишно момче от Гижицко, който попадна във варшавската болница със същата диагноза миналата седмица.

Припомняме, на 6 юни санитарната инспекция в Полша потвърди, че в страната е регистриран първи случай на заразен с щама на бактерията Е.коли. Бактерията бе открита у 29-годишна жена преди няколко дни, завърнала се от Германия.

Здравният министър на Полша Ева Копач заяви, че в момента в страната с подозрение за наличие на инфекцията се проверяват общо 18 човека.

Първоначално инфекцията бе засечена в северна Германия. По-късно стана ясно, че произведени в Германия бобени кълнове разпространяват заразата с опасната разновидност на бактерия Ешерихия коли (E.coli).