Губернаторът на американския щат Ню Йорк Андрю Куомо забрани посещенията в ресторантите в столицата на щата поради увеличаване на хоспитализациите заради коронавируса.

"Храненето в ресторантите е забранено в Ню Йорк от понеделник. Степента на хоспитализация не се е стабилизирала и предвид нарастващия процент на инфекция и гъстота на населението в Ню Йорк, храненето навън е твърде висок риск", написа Куомо в "Туитър".

Той подчерта, че жителите на Ню Йорк ще могат да си поръчват от ресторантите, а и доставката на храна продължават да функционират, както и възможността за хранене на улицата.

Губернаторът на Ню Йорк също повдигна въпроса за доставките на ваксини. Той каза, че този уикенд се очакват около 170 хиляди дози ваксина срещу коронавирус на "Пфайзър", а след 21 декември щатът трябва да получи 346 хиляди дози ваксина от американската компания "Модерна".

От днес затварят училищата в Ню Йорк

От днес затварят училищата в Ню Йорк

300 хиляди деца преминават на онлайн обучение...

През изминалия ден в Ню Йорк, според Куомо, са открити над 10 хиляди нови случая на коронавирус, общият брой на инфекциите е около 750 хиляди.

Доскоро Ню Йорк беше центърът на епидемията от коронавирус в САЩ.