По информация на българското посолство в Атина към момента няма постъпила информация за засегнати или бедстващи български граждани вследствие на големия горски пожар, който бушува в района на Кинета, Атика, Гърция.

Самолети, хеликоптери и пожарни коли гасят пожар в гора до Атина

Самолети, хеликоптери и пожарни коли гасят пожар в гора до Атина

Димът и пламъците са превърнали в оранжево голяма част от небето над гръцка столица

От посолството съобщават, че в района на пожара има много гъст дим, което допълнително усложнява ситуацията в южната ни съседка.
В гасенето на огъня са се включили 60 огнеборци и 25 пожарни коли, четири самолета и два хеликоптера.
Гръцката пожарна служба полага всички възможни усилия за ограничаване на пожара. В борбата с бедствието са се включили и въоръжените сили на страната.

Заради бедствието е затворен за движение пътният участък Атина - Коринт от 39 до 57 км. Забранено е преминаването и по стария път Атина - Коринт. Железопътният транспорт в района също е спрян.

Задържаха българин за поредица пожари в Северна Гърция

Задържаха българин за поредица пожари в Северна Гърция

Опитвал да запали пожар по врем на силни ветрове

Междувременно в Гърция е възникнал и втори голям пожар, информират от дипломатическата ни мисия в Атина. Пожарът е избухнал в района на Метохи, близо до град Ханя на остров Крит.

Поради усложнената обстановка от Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани, които пътуват или пребивават в районите на пожарите, да се информират предварително за актуалната ситуация. Препоръчително е всички граждани да избягват засегнатите от огнената стихия места и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Посолството на Република България в Гърция е в постоянен контакт с гръцките власти и следи развитието на обстановката.

Жегите отново пречат на туризма в Гърция

Жегите отново пречат на туризма в Гърция

Акрополът и Дионисиевият театър са затворени

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на телефоните на дипломатическата ни мисия в Атина: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106, +30 210 67 48 107.