Товарен кораб, плаващ под знамето на Панама, акостирал в пристанище в Токио Бей, потъна в резултат на тайфуна Хагибис, който удари Япония. Това съобщи агенция "Киодо".

Отбелязва се, че в момента девет от 12-те членове на екипажа се съобщават за изчезнали. Японската брегова охрана и местните аварийни служби търсят останалата част от екипажа.

Осем са жертвите на тайфуна "Хагибис"
Обновена

Осем са жертвите на тайфуна "Хагибис"

17 се смятат за изчезнали

Според последните данни най-малко осем души са загинали, 24 са били обявени за изчезнали, а над 100 са ранени. Столичните летища Ханеда и Нарита възобновиха работата си, но железопътната услуга, включително влаковите линии до Токио, все още е ограничена. Местните власти обещават да нормализират ситуацията.

Най-трудната ситуация е в префектура Нагано, където разливът на река Шинано предизвика наводнение на огромни територии. В момента местните аварийни служби, подпомагани от части на Силите за самоотбрана на страната, извършват спасителни операции. Токио като цяло успя да избегне сериозни щети от въздействието на стихиите, което беше ограничено до счупени дървета и наводнения в района на Сетагая, където река Тамагава се разля в навечерието. В момента ситуацията там се върна към нормалното.