През последните 24 часа в Северна Корея 89 500 жители са диагностицирани с треска, което е с 980 повече, отколкото ден по-рано, съобщи в неделя Корейската централна информационна агенция. Тя цитира данни на Държавния щаб за предотвратяване на разпространението на епидемии.

През изминалата събота са се възстановили 106 390 души, което е с 12 230 по-малко, отколкото в петък.

До неделя сутринта в Северна Корея са регистрирани общо 3 448 880 случая на треска, описана от чуждестранни експерти като коронавирусна инфекция, като 3 262 700 заразени са излекувани, а 69 души са починали.

Борбата с инфекциите продължава да бъде в центъра на вниманието на партийното и държавното ръководство на страната. В неделя на заседание на Политбюро на Централния комитет на Корейската трудова партия, председателствано от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, бяха обсъдени актуални въпроси за предотвратяване на разпространението на инфекцията.

"Той даде положителна оценка на контролираната и подобряваща се епидемична обстановка в цялата страна и разгледа въпросите за непрекъснато стабилизиране и подобряване на цялостната ситуация, като същевременно затвърди опита, натрупан в ранния период на противоепидемичната работа", съобщи агенцията.