Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че броят на новозаразените с новия коронавирус (COVID-19) в Южна Корея е паднал под 30 души през изминалото денонощие, като за периода са регистрирани само 27 новозаразени, съобщават световните осведомителни агенции.

С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 11 468 души. Освен това азиатската страна е регистрирала един починал човек от COVID-19 за последните 24 часа, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в Южна Корея вече са 270 души.

Южна Корея затвори училища дни след отварянето им

Южна Корея затвори училища дни след отварянето им

Повечето нови случаи са свързани с център за дистрибуция западно от столицата Сеул

Междувременно броят на възстановилите се вече е общо 10 405 души, след като още 7 пациенти са били изписани от болници през изминалото денонощие.

Междувременно Китайската национална здравна комисия обяви само четирима новозаразени през последните 24 часа, като двама от тях нямат симптоми. 

С това общият брой на заразените в Китай, при които има сиптоми, вече е 83 001 души от началото на епидемията.

За денонощието още двама души са били изписани от болници, след като са се възстановили, като общият брой на възстановилите се в страната вече е 78 304 души.

За последните 24 часа няма починали от COVID-19 в страната, като общият брой на починалите в Китай остава 4 634 души.

Критичен момент за Южна Корея - върна част от ограниченията за социална дистанция

Критичен момент за Южна Корея - върна част от ограниченията за социална дистанция

Решението е взето след поява на нови огнища на зараза