Няколко десетки представители на неправителствени организации, опозиционни партии и обикновени граждани протестират по централните улици на Тбилиси в знак на протест срещу ограничителните мерки, съобщава РИА Новости.

Следобед в центъра на града се проведе акция, наречена "Социален експлозия", с искане да бъдат премахнати всички ограничения поради пандемията на коронавируса.

Представители на ресторантьорския бизнес, компании, туристически агенции, служители на кина, театри и техните поддръжници нарушават ограничението за нощно движение в знак на протест, като по този начин настояват правителството спешно да премахне всички забрани, въведени по-рано поради влошената епидемиологична ситуация. Въпреки факта, че властите постепенно премахват някои от забраните, участниците в шествието смятат, че това не е достатъчно, за да се възобнови пълноценната работа във всички области.

Шествието се наблюдава от служителите на реда, все още никой не е глобен.

Ограниченията за нощно движение, както за пешеходци, така и за автомобили, са в сила в цялата Грузия от 20.00 до 4.00 часа.