Въоръжените сили на Украйна са нанесли удар по сградата на градската администрация в Донецк с американската реактивна система за залпов огън HIMARS.

За това съобщава в неделя кметът на града Алексей Кулемзин, цитиран от ТАСС. Кулемзин е публикувал в канала си в Telegram снимки и видеозапис с последствията от обстрела на кметството. От тях се вижда, че са счупени почти всички прозорци, а таванът е срутен. Непосредствено след атаката районът е бил задимен.

"Изстреляни са три ракети с американска установка М142 HIMARS. Предполага се, че една от ракетите е попаднала с сградата на градската администрация на Донецк", е посочил Алексей Кулемзин. По-късно той е отбелязал, че сградата е силно увредена.

Нощен обстрел по Днепропетровска област

Нощен обстрел по Днепропетровска област

Руснаците продължават да опитват офанзива в направленията Бахмут и Авдеевка

"Директно попадение, тежко. Предприемат се необходимите мерки. Сградата е увредена много сериозно", казва Кулемзин във видеозапис, публикуван в Telegram канала телевизионния канал "ТВ Центр".

Представителството на ДНР към Съвместния център за контрол и координация по въпросите, свързани с военните престъпления на Украйна, също информира за "директно попадение в сградата на градската администрация" и щети по три автомобила. Според институцията, три ракети са били изстреляни от установка HIMARS по централния Ворошиловски район в Донецк.

Двама души са пострадали при ракетния удар. По думи на кмета на града те са с контузии и нямат сериозни наранявания.

Кървава баня на военен полигон в Белгородска област

Кървава баня на военен полигон в Белгородска област

Властите разследват причините за тежкия инцидент