Камион и микробус се сблъскаха в Шахтьорския район на т. нар. "Донецка народна република" - (анексираната от Русия част от Донецка област на Украйна-бел.ред.), при което загинаха 15 души, предава ТАСС.

"На шосето Шахтьорск-Торез камион, превозващ военнослужещи, се сблъска с микробус. 16 души са загинали, трима ранени са хоспитализирани", е заявил източник на агенцията, но по-късно броят на жертвите бе намален до 15.

Той уточни, че сред загиналите е шофьорът на камиона. На мястото на инцидента работят екипи на Спешна помощ и полицията, които изясняват обстоятелствата около инцидента. От Спешна помощ са съобщили, че пострадалите са настанени в реанимация. "Трима от пострадалите са тежко ранени, (те) са войници, (те се намират) в интензивно отделение", каза източникът.

По-късно службите за спешна помощ съобщиха, че броят на пострадалите е нараснал до шест. "Според актуализирана информация 15 души са загинали, шестима са ранени. Трима са (приведени) в Шахтьорск, трима - в централната районна болница в Торез. Към момента знаем за шестима ранени", каза събеседникът на агенцията.

Кирил Стремоусов - вторият човек в Херсон, е загинал

Кирил Стремоусов - вторият човек в Херсон, е загинал

Като причина се посочва автомобилна катастрофа