Групи от агресивни млади хора предизвикаха сблъсъци в центъра на Париж, където се събраха първомайските шествия. Полицията трябваше да използва сълзотворен газ и водно оръдие, отбелязва в. "Фигаро".

Няколко облечени в черно хулигани дори се опитаха да разбият микробус с оборудване и символи на Генералната конфедерация на труда (CGT), шофьорът трябваше да пробие през тълпата, за да напусне площада. В същото време радикалите отново започнаха да изгарят кошчета за боклук и да чупят градски мебели, както и да хвърлят различни предмети по полицаите, стоящи в кордона.

Столичната полицейска префектура призова хората на площада да не пречат на службите за спешна помощ, но на места хулиганите все още не позволяваха на пожарникарите да приближават огньове. В резултат на това полицията започна активно да използва гранати със сълзотворен газ, няколко пъти използва водно оръдие.

Първомайски демонстрации се проведоха в много градове на Франция. Властите изчисляват, че в тях са взели участие около 100 000 демонстранти. В няколко града, включително Лил, Нант, Лион и Париж, шествията бяха придружени от бунтове и сблъсъци с полицията. В Лион 27 полицаи и жандармеристи бяха ранени по време на разпръскването на агресивни протестиращи, поне петима души бяха задържани. В Париж според последните данни са задържани 34 души.