Двама души загинаха, а петима са в неизвестност след сблъсък между малка моторна лодка и круизен кораб в река Дунав, съобщава "Ройтерс".

Инцидентът е станал късно снощи северно от унгарската столица Будапеща.

Телата на възрастен мъж и на жена бяха открити северно от града, а издирването на петимата изчезнали продължава.

Говорителят на полицията в Будапеща Сома Чеси съобщи, че осем възрастни са били на борда на малката моторна лодка по време на сблъсъка.

За инцидента е станало ясно снощи, след като полицията е разговаряла с мъж, открит с кървяща рана на главата близо до главния път край реката близо до Вероче, на 55 км северно от Будапеща. От разговора с него е било заключено, че той вероятно е потърпевш от някакъв вид инцидент с лодка.

Тялото на загиналия мъж е открито южно от Вероче, а това на жената е намерено по-надолу по течението близо до мост в северните покрайнини на Будапеща, където полицията е извадила и повредената моторна лодка, уточни говорителят.

"По време на инцидента в района се е намирал круизен кораб, който беше спрян в град Комаром, където полицията установи, че той е повреден от едната страна", допълни той.

Унгарските държавни медии разпространиха кадри на закотвен 109-метров круизен кораб, идентифициран като "Хайделберг", базиран в Швейцария. Засега не е ясно колко души са били на борда му нито каква е тяхната националност.

Полицията е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за установяване на причините за инцидента. Целта на разследването е да се установи дали някой носи наказателна отговорност.

Товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Товарен кораб с 12 души екипаж потъна в Черно море

Инцидентът е станал в акваторията на Турция по време на буря