Сенаторът от Републиканската партия Линдзи Греъм е дал положителен тест за Covid-19, след като е бил напълно ваксиниран и е имал "грипоподобни симптоми", обяви той в понеделник, цитиран от Си Ен Ен.

"Имам чувството, че имам инфекция на синусите и в момента имам леки симптоми. Ще бъда в карантина за десет дни. Много се радвам, че бях ваксиниран, защото без ваксинацията съм сигурен, че няма да се чувствам толкова добре, колкото сега. Симптомите ми биха били много по-лоши". Това уточни в "Туитър" Линдзи Греъм.

Припомняме, че миналата година сенаторът беше инициатор на законодателна инициатива за налагане на санкции срещу Китай заради пандемията от коронавирус.

В Конгреса на САЩ представиха доклад за изтичането на коронавируса от лаборатория в Китай

В Конгреса на САЩ представиха доклад за изтичането на коронавируса от лаборатория в Китай

Нови аргументи в полза на тази теория

Линдзи Греъм подчерта, че усилията на САЩ трябва да са насочени към установяването на това, как е възникнал вирусът.

Законопроектът изискваше от тогавашния президент Доналд Тръмп в продължение на 60 дни да потвърди пред Конгреса, че Китай е предоставил пълен отчет за разследването на причините за възникването на коронавируса, провеждано от САЩ, техните съюзници или СЗО, да затвори всички пазари за диви животни и да освободи протестиращите от Хонгконг, които бяха арестувани след началото на пандемията.