Експертите вече са определили възможния списък с причините, довели до авиокатастрофата в Перм.
Това е съобщил генералният директор на „Аерофлот" Валерий Окулов, цитиран от БиБиСи.

Техническите специалисти са изработили версии за случилото се, които ще бъдат предложение на останалите летци и екипажи, за да избягват в бъдеще подобни произшествия, заявява Окулов без да посочва повече подробности.

При катастрофа на Боинг 737 в неделя загинаха 88 души и членове на екипажа.

Медии се позовават на думите на председателя на Следствения комитет към Главната прокуратура на Русия Александър Бастрикин, че най-вероятната причина за трагедията е техническа неизправност, която е довела до възпламеняване на един от двигателите.

В същото време ръководителят на полетите в пермското летище Ирак Бикбов съобщи пред журналисти, че в последните минути екипажът на катастрофиралият самолет и реагирал неадекватно, изпълнявал е командите по напълно противоположен начин, а на въпросите на диспечерите е отговаряно, че на борда на самолета всичко е нормално.

По думите на Бикбов, Боингът първоначално е слязъл до 600 метра, по неизвестни причини рязко се е качил до 1200 метра. След това, също незнайно защо, вместо да започне подготовка за приземяване със завод надясно, той е направил завой наляво. В момента на слизането станала и катастрофата.

Специалните части, разгледали мястото на катастрофата, не са намерили никакви признаци и следи, от които да се съди, че инцидентът може да е терористичен акт.