Президентът на САЩ Тръмп носеше маска по време на посещението си в Националния военен медицински център "Уолтър Рийд".

Тръмп се отказа от предишното си колебание срещу носенето на лицеви покрития и дори каза по-рано "добре е да носите маска, ако това ви кара да се чувствате комфортно".

Президентът отиде в центъра на Уолтър Рийд, за да посети ранените американски войници, а също и здравните работници, които по време на пандемията се грижат за пациенти с коронавирус.

Припомняме, Тръмп преди месец се подигра с опонента си Байдън за носенето на маскана публични места. Президентът сподели в "Туитър" снимка на демократа с черни очила и черна предпазна маска, както и изказването на консервативния политически анализатор Брит Хюм: "Това може да помогне да се обясни защо Тръмп не обича да носи маска на публично място."

Тръмп: Нося маска в тълпата

Тръмп: Нося маска в тълпата

След критиките към президента

Тръмп отнесе много критики за демонстративната си редовна поява без маска, дори след като в Белия дом всички служители бяха задължени да носят след регистрирани случаи на коронавирус.

Той бе критикуван и след "съвета" да се пие белина, както и признанието, че взима превантивно хидроксихлорохин, въпреки че лекарството не е с доказани положителни свойства за вируса.