Броят на загиналите във Великобритания нарасна до трима в резултат на бурята Арвен, която донесе силен вятър, дъжд и сняг във Великобритания, съобщи BBC News.

Има съобщения за смъртни случаи в Шотландия, Северна Ирландия и Северозападна Англия. Във всички случаи са загинали хора заради паднали дървета.

Бурята "Арвен" остави двама загинали във Великобритания, над 100 хил. домакинства останаха без ток

Бурята "Арвен" остави двама загинали във Великобритания, над 100 хил. домакинства останаха без ток

И двамата са били ударени от падащи дървета

Заради снеговалежите около 120 камиона са блокирани на магистрала М62, която свързва градовете Ливърпул и Кингстън ъпон Хъл. По някои железопътни маршрути има прекъсвания на влаковете. В района на Абърдийншир в Шотландия пътниците останаха във влака за 17 часа поради буря.

Повече от 150 000 домове в Шотландия, Англия и Ирландия са без ток по време на урагана в петък. До момента около 60 хиляди къщи остават без ток. Прекъсвания на електрозахранването имаше и в Североизточна Англия и Северна Ирландия.

Буря със силни ветрове, дъжд и сняг удари северната и североизточната част на Обединеното кралство в петък. Поривите на вятъра достигнаха 157 км/ч. В тези региони е обявено най-високото - "червено" - предупреждение. BBC News отбелязва, че това е рядко явление.