Недоволен бивш служител застреля ръководителя на гръцка корабна компания и двама други служители, преди да се самоубие в офиса на фирмата в Глифада - южно предградие на гръцката столица Атина, в понеделник, каза говорител на полицията, цитиран от Ройтерс.

Полиция, противопожарни коли и линейки бяха разположени пред офисите на компанията "Европейска навигация" в Глифада. По-рано антитерористичните сили влязоха в сградата, съобщиха репортери на Ройтерс от мястото на инцидента.

Сред загиналите е собственикът на корабната компания, каза говорителят на полицията Константина Димоглиду, която не назова името на жертвата.

"Бяхме на бюрата си и работехме, чухме изстрели", каза служител, който не се идентифицира, пред новинарския уебсайт Proto Thema. Тя каза, че стрелецът е извикал на служителите да напуснат.

Нападателят, 76-годишен бивш служител на компанията, гражданин на Египет, е намерен мъртъв в друга част на сградата до жертвите, двама мъже и една жена, каза полицията.

Димоглиду каза, че до стрелеца "е било оръжието на противоправното му действие и вероятно той се е прострелял".

Инцидентите със стрелба, несвързани с дейността на банди, са рядкост в Гърция, която има строги закони за притежание на оръжие. Полицията, която е отцепила района, разследва инцидента.

Застреляха жена при опита ѝ за въоръжено нападение в църква в САЩ

Застреляха жена при опита ѝ за въоръжено нападение в църква в САЩ

Двама души са ранени, сред които и дете