Покривът на голяма зала е рухнал във втория по големина руски град Санкт Петербург, съобщиха от местното подразделение на министерството на извънредните ситуации на Русия.

Покривът на зала "Петербургский" се е срутил по време на демонтаж на залата, като под развалините може да има работници.

По-късно беше съобщено, че е намерено тялото на човек изпод развалините. 

Според властите площта на срутването може да е 25-28 хил. кв. метра

На място работят 68 спасители и 18 единици техника. Залата е построена през 1980 година.

По-рано беше съобщено, че започва реконструкция на сградата, като тя преминава през необходимите подготвителни и противоаварийни дейности.

През януари управата на Санкт Петербург и "СКА-Арена" са сключили концесионен договор за проекта за реконструкция и експлоатация на многофункционалния спортен и концертен комплекс с ледена арена "Петерсбургский". Според този проект за Световното първенство по хокей на лед през 2023 г. ще бъде създадена модерна ледена арена с капацитет най-малко 20 хиляди зрители, а на прилежащата територия ще бъде разположен тематичен спортен парк.

През май 2018 г. в рамките на Международния икономически форум в Санкт Петербург властите на Санкт Петербург и президентът на местния хокеен клуб Генадий Тимченко подписаха споразумение за реконструкцията на залата. В началото на ноември 2018 г. депутатът от Законодателното събрание на Санкт Петербург Борис Вишневски поиска от властите на Санкт Петербург да предотвратят разрушаването на "Петербургский" под прикритието за реконструкцията му. Месец по-късно, на заседание на градоустройствения съвет при правителството на Санкт Петербург, където е бил обсъден актуализиран проект на спортния комплекс, са били подадени повече от половината гласове за възможността за реконструкция на залата, ако външният ѝ вид се промени.