Властите в Южна Германия, Австрия и Швейцария предупредиха, че рискът от лавини в северната част на Алпите остава висок, след като няколко души загинаха при свързани с метеорологичната обстановка инциденти, съобщава "Асошиейтед прес".

44-годишен мъж е загинал във Вакерсберг в германската провинция Бавария, след като е бил ударен от клони на дървета, паднали заради тежък сняг, уточниха от полицията.

Четирима туристи от Швеция и Финландия изчезнали след лавина в Норвегия

Четирима туристи от Швеция и Финландия изчезнали след лавина в Норвегия

След като карали ски в района

Властите също така посочиха, че жена, която е била затрупана от лавина през миналата седмица в кантона Ури в Швейцария, е починала от нараняванията си.

Също през уикенда трима скиори в Австрия са загинали, затрупани от лавина, а една жена в Бавария е починала при инцидент, свързан с лошото време.

Около 40 спасители с кучета все още издирват двама туристи, изчезнали близо до Хоенберг в Долна Австрия, съобщиха австрийските медии.

Трима испанци загинаха в лавина в Швейцария

Трима испанци загинаха в лавина в Швейцария

Силни снеговалежи са покрили Алпите и има издадени многобройни предупреждения за лавини

Поради високия риск от лавини, алпийският път Хохкар и целият скиорски район Хохкар в Долна Австрия са били затворени. Жителите и посетителите бяха помолени да напуснат района до края на деня.

В Бавария властите трябваше да затворят пътища и някои влакови линии заради силен снеговалеж, а в някои части на Южна Бавария и района Щайермарк в Австрия, училищата са били затворени днес заради метеорологичните условия.