Пред Бъкингамския дворец е била извършена контролирана експлозия и е бил арестуван мъж, който е хвърлил подозрителни патрони за пушка на територията на двореца, съобщи Би Би Си.

Медията се позова на полицията.

Създаден е кордон, след като мъжът е бил задържан от полицията около 19:00 ч. британско време, след като се приближил до портите на двореца.

Взривът е избухнал по време на живо включване по телевизията.

Това станало, докато силите на реда проверявали подозрителна чанта, оставена пред двореца.

На място са пристигнали специалисти и след оценка е извършена контролирана експлозия като предпазна мярка, уточни "Гардиън".

Главният инспектор Джоузеф Макдоналд заяви: "Служителите работиха незабавно, за да задържат мъжа и той беше отведен в полицейския арест.

Няма данни за стрелба, нито за наранявания на служители или граждани, посочи Джоузеф Макдоналд.

"Служителите остават на мястото на инцидента и продължават по-нататъшните разследвания", разкри представителят на полицията.

Нито кралят, нито кралицата-консорт са били в Бъкингамския дворец по време на инцидента.

Полицията не смята, че става дума за терористичен инцидент, и в момента се проучва психичното състояние на заподозрения. Смята се, че арестуваният мъж е действал сам и случаят се разглежда като изолиран инцидент.

Говорител на столичната полиция заяви, че "това не се разглежда като терористичен инцидент."

Сигналът е подаден в навечерието на коронацията в събота, когато сигурността е засилена за високопоставената церемония.

Въоръжените полицаи, които охраняват двореца, могат да открият огън, ако усетят заплаха за живота на себе си или на други хора. Полицията съобщи, че не е имало изстрели.