взривМощни експлозии разлюляха търговската столица на Танзания Дар ес Салам след инцидент в склад за боеприпаси, съобщи БиБиСи. Загинали са поне 17 души.

По информация на телевизията, взривове се чуват на територията на военната база „Гонгола Мбото". Разположеното в близост летище е затворено.

Властите посъветваха жителите на града да останат по домовете си и да не се приближават до прозорците заради непрекъснатите взривове и падащите от небето отломки. Сградите в радиус от 10 км. около базата са евакуирани.

Премиерът на страната Мизенго Пинда заяви пред парламента, че в три различни болници има общо 17 души, загинали в резултат на експлозията. Пред местен вестник той добави, че в момента се разследват обстоятелства около смъртта на още три лица.

По думите му пожарът и експлозиите са обхванали голяма част от военния лагер и до този момент са били разрушени 23 склада, две жилищни сгради и училище. 4 000 души са потърсили убежище на националния стадион. При подобен инцидент през 2009г. загинаха поне трима души.