Един пътнук е починал и други 30 души са ранени, след като самолет от Лондон до Сингапур попадна в силна турбуленция. Това предават от Reuters.

Полетът на Singapore Airlines е бил принуден да се отклони към Банкок, столицата на Тайланд. Екипажът е поискал разрешение да направи аварийно кацане на международното летище Суварнабхуми и е кацнал малко преди 16:00 ч. местно време.

"Можем да потвърдим, че има ранени и един смъртен случай на борда на Boeing 777-300ER. На борда е имало общо 211 пътници и 18 души екипаж. Singapore Airlines изказва най-дълбоките си съболезнования на семейството на починалия", съобщи говорител на авиокомпанията.

Полет SQ321 със самолет Boeing 777 е излетял от лондонското летище Хийтроу вчера вечерта в 22.17 ч. местно време, показват данните от проследяването на полета.

След около 11 часа от излитането в Лондон самолетът рязко е паднал от височина от около 37 000 фута до 31 000 фута само за пет минути, докато е приключвал прелитането на Андаманско море в близост до Тайланд, според данните на FlightRadar 24.

Според данни от един от пасажерите при рязкото спускане на самолета пътниците без предпазни колани са се ударили в багажните отделения над тях. Някои от тях са сред най-тежко ранените.

Линейки са били позиционирани край пистата в подготовка за оказване на помощ на пътниците.

"Работим с местните власти в Тайланд, за да предоставим необходимата медицинска помощ и изпращаме екип в Банкок, който да предостави всяка необходима допълнителна помощ", съобщиха от авиокомпанията.

Засега причината за турбуленцията не е ясна. В последно време районът около Тайланд страда от силни тропически бури.

По-късно стана ясно, че самолетът е успял да кацне безаварийно. Медицински сестри и спасители са започнали да проверяват ранените, като поне 8 души са били изведени на носилки от аварийните изходи. Евакуацията на самолета е отнела 90 минути.

Властите в Банкок съобщиха, че британски гражданин на 73 години на борда е починал в резултат на сърдечен удар. Седем души се намират в критично състояние. Други 23 пътници и 7 души от екипажа са получили наранявания с различна степен.

Пътнически самолет Boeing кацна аварийно в Турция заради спукана гума

Пътнически самолет Boeing кацна аварийно в Турция заради спукана гума

Втори инцидент на летище в Турция в рамките на два дни