Броят на жертвите от земетресението в петък в автономния окръг Янби-Йи в провинция Юнан, югозападната част на Китай, нарасна до три, докато броят на пострадалите се увеличи до 27, съобщи "Синхуа". По-рано беше съобщено за един загинал и 21 ранени.

Първият трус в автономния район Янби-Ий е регистриран в петък в 15:56 българско време. Над 20 труса с магнитуд от 2,8 до 6,4 са били регистрирани след това за час и половина с интервал от няколко минути. Епицентърът земетресението лежи на дълбочина от 8 до 10 км и се намира на 35 км западно от град Дали (около 700 хиляди жители) и на 300 км западно от административния център на провинцията - Кунмин (8,4 милиона жители).

Както местните власти съобщиха по-рано, в резултат на земетресението, материални щети от бедствието са претърпели повече от 72,3 хиляди жители на региона, около 12,9 хиляди сгради са били повредени. Местните власти изпратиха над 600 спасители, лекари и други спешни работници в района на бедствието, както и 120 броя оборудване. Спасителната работа продължава.