Заплаха за бомба в самолет е получена в град Толедо, щата Охайо, САЩ, малко преди пътническият самолет да излети за Чикаго, предаде АП.

Самолет, който е правел всекидневни курсове по тази линия е бил с 33 души на борда. След сигнала, подаден от един от пътниците, самолетът е бил отделен от летището.

Властите не са потвърдили дали на борда на самолета на Американски орел - регионален превозвач към Американските авиолинии - е имало бомба, каза говорителят на ФБР Скот Уилсън.

На пистата са започнали да пристигат противопожарни коли, коли на спешна помощ, както и автобуси, докато всички пътници все още са били на борда на самолета.

Сигналът за поставено взривно устройство е бил получен на телефон 911. Той е подаден от клетъчния телефон на един от пътниците към 10.30 часа, съобщи заместник-директорът на Пожарната Грег Лочер. Той не е уточнил дали обадилият се е открил бомбата или е съучастник в поставянето й.

На борда е имало 30 пътници и екипаж от трима души. Данни за ранени няма.

Все още не е ясно какво точно се е случило в самолета и как екипажът е бил уведомен да не излита. До момента никой не е дал коментар по случая.