Регистрираните заразени хора с новия коронавирус в Турция вече са 47 души, съобщи министърът на здравеопазването Фахретин Коджа, цитиран от "Ройтерс".

По думите му предишните данни за 29 заразени са за хора, които пряко или косвено са свързани със САЩ, Близкия изток или Европа.

Контактът с чужди страни ще продължи да представлява риск, предупреди турският здравен министър.

Стряскащите нови 349 жертви на коронавируса в Италия за 24 часа

Стряскащите нови 349 жертви на коронавируса в Италия за 24 часа

Общо регистрираните заразени с новия коронавирус се увеличиха до 27 980 души

Междувременно Китай съобщи за само 21 новозаразени с коронавируса, като само при един от тях заразяването е станало в страната. При останалите заразата е внесена от хора, пристигнали от чужбина.

Единственият заразен, несвързан с чужбина, е в град Ухан, откъдето тръгна заразата.

След като през февруари ежедневно съобщаваше за повече 1000 новозаразени, миналата седмица Пекин обяви, че "на практика е спрял" вируса. Сега властите се опасяват от връщането му чрез посетители от чужбина.

ЕС затваря границите за 30 дни

ЕС затваря границите за 30 дни

ЕК също готви мерки

През изминалото денонощие в континентален Китай са починали 13 души, с което жертвите на вируса в страната стават общо 3 226.

От своя страна Южна Корея съобщи днес за още 84 заразени. Това е третият пореден ден, в който Сеул отчита под 100 нови заразени. За сравнение на 29 февруари, когато беше пикът на заразата, властите съобщиха за 909 нови случая.

Русия също затвори границите

Русия също затвори границите

Нова информация за ограничения в придвижването в Европа и по света