Жена загина в планината Доломити, Италия, която е част от Алпите, след като канадска двойка попадна в снежна буря и силни ветрове на височина от 2475 метра, съобщи Rai Südtirol. Инцидентът е част от по-широкото въздействие на бурята Борис, която причини масивни наводнения и жертви в Централна Европа, включително в Полша, Австрия и Румъния.

Двойката се е загубила от туристическата пътека при рязкото влошаване на времето. Спешните служби са се опитали да стигнат до тях, но бурята е затруднила хеликоптерите да излетят. Планински спасители, въпреки усилията си, не успяха да предотвратят смъртта на жената, която починала малко след пристигането на помощта. Мъжът е бил принуден да прекара нощта на мястото с планинските спасители и е бил евакуиран с хеликоптер на следващата сутрин и е бил настанен в болницата в Болцано.

Бурята Борис, която обхвана Централна Европа, доведе до наводнения и смъртни случаи в Полша, Австрия и Румъния. В Полша и Австрия наводненията принудиха евакуации и затваряне на инфраструктура, а в Румъния бе съобщено за най-малко четири жертви.

Първи сняг на Мусала

Първи сняг на Мусала

Валежът е бил символичен и не се образува снежна покривка