"Приятно ми е, когато чувам, и то „Луфтханза" да казва, че за тези няколко години са увеличили печалбата си, двойно са увеличили оборотите си, че разширяват двойно и тройно производството си".

Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на подписване на договори с немската самолетма компания за разширяване на ремонтно-техническата й база у нас.
Премиерът приветства разширението на хангара на компанията, чрез което ще се открият 200-250 работни места в условията на криза, и то във високопрофилирана дейност, където заплатите са добри.

„Това, че когато всеки един пасажер каца или излита, ще вижда „Луфтханза", е допълнителен знак за самата аерогара, за самата компания, за самата държава", коментира Бойко Борисов.

По думите му, два дни сме на вълна авиация. „Днес с голяма радост приветстваме подписаното споразумение между българската страна и „Луфтханза". Утре пък очакваме първия полет на катарските авиолинии", заяви Бойко Борисов.

Транспортният министър Ивайло Московски пък увери немската компания, че винаги може да разчита, че ще получи адекватна подкрепа от държавата. „Още повече - политиката на нашето правителство е да отваря широко вратите си за такъв тип инвеститори", подчерта Московски.

По думите му, дружеството е направило една от най-сериозните инвестиции в последните години - 25 млн. евро.
На подписването на договорите присъства и посланикът на Федерална република Германия Матиас Хьопфнер.