Проектът "Бургас-Александруполис" не е прекратяван, обявиха от Министерствотo на финансите. Директорът на пресцентъра му Бетина Жотева уточни пред БНР, че той не може да бъде спрян с едностранното решение на която и да е от участващите държави.

На 17 февруари в Рим ще се проведе заседание на акционерите, за да се обсъди на какъв етап е проектът и самият факт, че се планира такава среща означава, че той не е спрян", посочи Жотева.

От финансовото министерство посочиха, че премиерът Бойко Борисов многократно е заявявал, че "Бургас-Александруполис" ще бъде реализиран, ако има пълна гаранция, че няма да навреди на околната среда в района на Бургас. Все още се чака и международната екооценка на проекта и заради това България бави плащанията по вноските си.

Припомняме, Пламен Русев, бивш член на съвета на директорите на международната компания Транс - Балкан Пайплайн, заяви, че работата по проекта за петролопровода ще бъде прекратена. Той поясни, че това ще стане заради неизпълнение на финансовите задължения от страна на българските акционери.