По-малко от половин година, след като Министерство на отбраната смени директора на „Терем-Хан Крум" в Търговище, днес работниците и служителите там изпратиха тревожна декларация, в която изразяват притеснението си от възможността дружеството да бъде доведено до фалит.

„От 2008 г. държавата не е възлагала нито един лев поръчка за ремонт и въоръжение на техника", предупредиха от дружеството. Те изразиха съмнение, че държавата наистина няма нужда от услугите на фирмата и съзряха в неглежирането й съзнателна политика.

„Не разбираме защо армията продаде бронетанковата техника като старо желязо, вместо да я ремонтира и да я продаде многократно по-скъпо", заявиха служителите, подкрепени от синдикалните лидери на КНСБ и КТ „Подкрепа".

От дружеството настояха военният министър да представи план за осигуряване на заетост, по-високи доходи и оздравяване на предприятието.
„Бездруго живеем в регион с висока безработица. Не желаем нейното изкуствено повишаване!", написаха служителите и предупредиха, че ако исканията им не бъдат чути, може да се стигне и до стачки.