До седмица започват строителните работи по първия мол във Варна, стана ясно от проведената днес пресконференция на инвеститора по проекта Интерсервиз Узунови.

Компанията, която ще изгради първият търговски център от типа "мол", е получила разрешително за строеж и има пълна готовност да започне строителството на обекта.

Инвестицията във варненския мол е 30 млн. евро, които са осигурени изцяло от Райфайзенбанк.

Управителят на "Интерсервиз Узунови" Красимир Узунов заяви, че към момента има проявен интерес за наемане на помещения в пететажния търговско-развлекателен център за над 150% от наличните помещения.
Чистата търговска площ за отдаване в комплекса ще е 25 хил. кв. м, при общо 65 хиляди, не се предвижда част за отдаване на офис площи.

Подбора на наематели за мола ще се извършва от поделението на Адрес груп за бизнес имоти "Фортън Интернешънъл", заяви още Узунов.

В комплекса ще бъдат представени 117 световноизвестни фирми.

Теренът на бъдещия център е разположен в близост до бъдещия магазин на "Кауфланд" в града, като проектът ще включва подземен паркинг с 560 места и още 200 външни, супермаркет на 2 000 кв. метра, кино с шест зали, заведения за хранене, фитнес, боулинг, кафенета.

Очаква се обектът да бъде завършен до края на 2007 г.