Както и да беше стартирана технологията по този дебат, щеше да е странно. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов в ресорната парламентарна комисия, която разглежда предложението на Менда Стоянова за влизането ни в ЕРМ 2.

По думите му законодателството ни трябвало да съответства на европейските норми - иначе трябвало да се откажем. С днешното решение на Народното събрание се дава мандат да преговаряме с фиксирания курс на лева към еврото. Страхът на колегите явно е от неразбиране, защото не искам да ги подозирам в геополитически интереси, захапа той социалистите.

Отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева, категоричен Горанов
Обновена

Отказваме се от Еврозоната, ако ни предложат друг курс на лева, категоричен Горанов

Влизаме само при курс 1.95583

Въздържайте се от оценки като професор кой е за 5 и кой е 6, има други, които дават оценките, отговори червеният депутат Румен Гечев. Той го заяде, че лично той като професор не му давал оценки за познанията му по финанси. Като дойдете като докторат, тогава ще се оценяваме, изтъкна Гечев.

Шефът на БНБ Димитър Радев изтъкна, че се очаква в 18.00 часа българско време ЕЦБ да излезе с решение, че приветства приетото днес решение. Никога не е обсъждано да се присъединяваме с друг курс към клуба на богатите освен с настоящия. От днешния ден Радев излизал оптимист. Очаквано предложението на Менда Стоянова мина в бюджетна комисия.