Откриването на магазините Lidl в София постави началото на ценовата война в хипермаркетите, показа проверка на Money.bg. Германската верига вчера пусна банани и портокали за 0,69 лв. и 0,77 лв. килото, бутилка олио за 1, 49 лв., 200 г кафе за 2,99 лв., голям шоколад за 0,45 лв., кутийка бира за 0,49 лв. и др.

Това предизвика истински екшън при откриването на магазините и дори се наложи намесата на полицията, която беше призована от столичния кмет Йорданка Фандъкова да въдвори ред. Вчера пред магазина на Lidl в Дружба 2 имаше километрична опашка, като хората чакаха за кетчуп от 0,77 лв. и кисели краставички за 1,29 лв. буркана.

Кауфланд отговори с портокали на цена от 0,99 лв., а зелето от 1,19 лв. бе понижено на 0,15 лв. Драстично бе паднала и стойността на лука, който от 0,99 лв. вече е обявен на промоция от 0,49 лв. Мандарините в Кауфланд се търгуват за 0,99 лв., но вчера след 20.00 часа вече бяха свършили, видя репортер на Money.bg. Изгодно се продава и нарязаният бял хляб, който струва 0,67 лв. Банани обаче изобщо не се продаваха. Всички плодове и зеленчуци в Кауфланд подобно на Lidl, за които е обявена промоция, се продават до 3 килограма.

Веригата CBA реши да отговори на ценовата война с евтини кюфтета и кебапчета на цена от 0,19 лв. за бройка, но трябва да имате предвид, че размерът м е по-малък от обикновения.

Свръхевтините цени в Lidl ще са в сила до неделя и дали след това ценовата война ще продължи, е въпрос на маркетинг от страна на хипермаркетите, но поне засега от този сблъсък е печеливш клиентът.