Записът е изваден от контекста на един разговор, който е в интерес на българската държава - как да бъде един стабилен партньор в едни договорни отношения, поети още от 70-те години при старата система. Това заяви министърът на икономиката Теодор Седларски, цитиран от БНР, във връзка с подадения срещу него сигнал до главния прокурор.

Припомняме, че бившият икономически министър е подал сигнал до Сотир Цацаров във връзка с изтекъл в медиите запис.

Твърди се, че гласът на единия участник в разговора от записа е на Теодор Седларски. На записа Седларски обсъжда промяна на членовете в борда на директорите в държавното дружество "Ел Би Булгарикум". Прокуратурата е започнала проверка по сигнала.

Лукарски подал сигнал до Цацаров срещу икономическия министър

Лукарски подал сигнал до Цацаров срещу икономическия министър

За рокади в държавни дружества

Теодор Седларски определи случая като неприятен инцидент. Министърът смята, че вероятната причина за изтичането в интернет на въпросния запис е смяната на ръководствата в държавни дружества. Там се чува министърът да обсъжда с мъж и жена промени в борда на държавни дружества.

Той е категоричен, че в самия запис няма нищо скандално. По думите му той е опит да се превърне нещо положително като тема на разговора в скандал. Сердларски заподозря, че нечии лични интереси са били засегнати при смените, които са направени.