През януари се връщат старите графици на отчитане на електроенергията в София. Отчетният период за януари ще бъде с интервал от 33 до 37 дни, информират от пресцентъра на столичното Електроразпределение.

Отчитането на консумираната електроенергия за януари на територията на София вече започна.


След като през декември 2006 г. Електроразпределение Столично съкрати сроковете за отчитане с 3 до 7 дни, във връзка със законовите изисквания за разделяне на дейностите, тази година дружеството се връща към обичайния си график за проверка на показанията.

Инкасаторите ще отчитат януарското потребление в София от 23.01.2007г. до 05.02.2007г. Връщането към стария график означава, че някои клиенти в столицата ще получат сметка за по-дълъг период от обичайното. Същите тези клиенти, обаче, са получили декемврийски сметки с включени по-малко дни в отчетния период.

Припомняме, поради отделянето на търговската дейност в нова фирма - CEZ Електро България, отчитането на консумацията през декември 2006 г. беше за по-кратък период - от 21 до 31 декември, тъй като електромерите трябваше да бъдат отчетени преди началото на 2007 година.

От столичното Електроразпределение уточниха, че с цел съкращаване на времето на заплащане на електроенергията, в столицата фискалният бон за заплатените от клиентите суми не съдържа подробна информация за консумираната еленергия.

В същото време обаче, информацията за периода на отчитане и показанията на електромера е посочена в съобщенията, които клиентите получават всеки месец в пощенските си кутии.

В случай, че даден клиент от София не е получил съобщение или изяви желание да се запознае с показанията от електромера, в момента на плащане той може да получи информация в допълнително отпечатан документ.