Разговорите с руската страна са достатъчно откровени. Това заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков след срещата си с шефа на „Газпром" Алексей Милер.

Алексей Милер заяви пред Дарик, че през ноември ще ще бъде създадено смесено българо-руско дружество по проекта "Южен поток". Той направи това изявление след като разговаря с Бойко Борисов и Трайчо Трайков.

Целта е  „Южен поток" да се случи по-бързо, изтъкна Трайков. За news.bg той уточни, че преговорите се водят така, че газопровода да мине през България.

Припомняме, че шефът на Газпром Алексей Милер беше в Румъния за преговори за маршрута на газопровода „Южен поток".

Според официалното съобщение, „Газпром" и Румъния са подписали в  Букурещ меморандум за намерение за участието на Румъния в проекта за газопровод "Южен поток".

Ако всичко приключи благоприятно, страната може да подпише договор в началото на 2011 година.

Предполага се, че тази визита е била послание за България, която беше готова да разреши преминаването на тръбопровода само при много тежки условия

За цените на газа не е разговаряно с представителите на „Газпром", посочи още икономическият министър Трайков след днешната си среща с Алексей Милер. Енергийният министър изрази надежда, че в следващите седмици ще има добри новини за поевтиняване на синьото гориво.