Кредисимо ЕАД категорично се разграничава от helpkarma.bg, както от действията, така и от каквато и да е форма на взаимодействие, работа или конфликтни интереси, свързани с платформата.

Това заявяват те в своя позиция до медиите. 

Kредисимо ЕАД няма собственост в платформата, не поддържа контакти с нея и нейни представители и за цялата си история е извършила едно дарение чрез нея, в размер на 5 000 лв., по кампания, на която спонтанно реагираха хиляди дарители - "България срещу COVID", поясняват от компанията. 

Изнесената информация по бТВ, отнасяща се за еднократното дарение към Helpkarma, не може да бъде схващана и интерпретирана като свидетелство в полза на невярната теза за взаимодействие между двете компании. Компанията ни участва в каузата с над 1000 други корпоративни и частни дарители и свързването на този факт с какъвто и да е друг умисъл е безотговорно, манипулативно, уронва името ни и нанася разрушителен и ненужен удар върху дарителството в България, категорични са от Кредисимо. 

Разделение между компаниите за бързи кредити и колекторските фирми искат от Асоциацията на потребителите

Разделение между компаниите за бързи кредити и колекторските фирми искат от Асоциацията на потребителите

Оборотът в бранша нараснал от 500 млн. лв. на няколко милиарда

В посока от платформата за дарения към Кредисимо ЕАД е налично само едно закриване на кредит на стойност от 550 евро. Всички останали внушения и спекулации за връзка между дейността на Кредисимо ЕАД и платформата, които имат за цел умишлено или не да свържат Кредисимо ЕАД с този скандал, са напълно безпочвени и неверни. Тази информация лесно може да бъде проверена и потвърдена от банковата история на компанията при поискване от заинтересованите медии, допълват още от компанията. 

От Кредисимо изтъкват, че са социално отговорна компания, която винаги е на първа линия като дарител при нужда и спешно реагира на значими социални събития с адекватни действия.

От компанията се противопоставят срещу безотговорното уронване на престижа на корпоративното дарителство. 

По думите им, както всеки дарител на платформата, не са подозирали, че е възможно да има злоупотреби и неправомерни действия с даренията от страна на платформата. 

При всеки опит за опетняване и дискредитиране на тези отношения, ние категорично ще предприемем съответните реципрочни мерки, категорични са от Кредисимо.