Комисията за регулиране на съобщенията проверява М-Тел заради забавени фактури. Това стана ясно след срещата на представители на сдружение ДНЕС с депутати от ГЕРБ и с шефа на КРС Веселин Божков.

От сдружението използвали срещата, за да се оплачат на Божков, че М-Тел бави с месеци фактурите за сметките на потребителите си. Според движение ДНЕС операторът умишлено бави фактурите в ущърб на потребителите си. От ДНЕС настояват М-Тел да бъде сериозно санкциониран. Те настояват да се даде и 6-месечен срок на потребителите да се издължат към М-Тел.

Веселин Божков от своя страна заяви, че подобни нарушения извършват и другите оператори. Той обаче призна, че в последните месеци най-голям нарушител се оказва М-Тел. В момента текат над 50 проверки, половината от тях са завършили с актове за административно нарушение и те ще си понесат отговорността, категоричен бе шефът на КРС.

Той коментира още, че за последните 2 месеца всички мобилни оператори са глобени с над 2 милиона лева. Веселин Божков призна обаче, че битката с мобилните оператори е трудна, тъй като те са и най-големите рекламодатели в страната.

От сдружение ДНЕС се срещнаха с депутатите от ГЕРБ, за да обсъдят промени в Закона за електронните съобщения. С над 350 страници предложения от граждани за промени в Закона са "атакувани" депутатите от управляващата партия. По някои от тях има консенсус, други обаче се оказват дискусионни. Затова и срещите ще продължат.

Съгласие има по искането договорът с мобилния оператор да се прекратява от абоната, без той да дължи неустойка. Съгласие има и по това да можем да се отказваме от услугите на мобилния оператор с писмено предизвестие в рамките на месец след изтичане на договора ни. Мобилните оператори от своя страна ще се задължат да информират абонатите месец преди датата за изтичане на договора.