За първите седем месеца на годината през летище София са преминали 3 747 596 пътници, което е рекордно увеличение от 42 % спрямо същия период на миналата година.

През изминалия месец юли обслужените пътници на родното летище са над 611 хил. През Терминал 2 е преминал 65% от пътникопотока, а през Терминал 1 - останалите 35%. Тези данни дефинират ръст от 33%, с които е нараснал броят на пътуващите по редовни международни линии.

Хората, които пътуват по редовни вътрешни линии, са се увеличили с 57% предвид интензивния летен сезон и интереса към черноморските ни курорти.

И през юли чартърите бележат ръст от 12%, спрямо същия период на миналата година.

Колкото до самолетите, които са били обслужени на столичното летище - общо с 5 219 самолета е било работено на летище София през юли 2017 г., което е с близо 10% повече от предходната година. Увеличението се дължи предимно на полетите от и до чужди дестинации.

Товарните и пощенските пратки, които са били обработени на летище София през юли месец тази година са общо 1771 тона, от които 58% са превозени с товарни самолети, а останалите с пътнически.