Подготвяният от потребителските асоциации иск срещу М-Теl на стойност 100 милиона лева не стресна особено мобилния оператор.

От компанията съобщиха, че Асоциацията на Янаки Ганчев вече няколко месеца се занимава персонално с Мобилтел, но въпреки това не намира особена обществена подкрепа.

Припомняме, на пресконференция по-рано днес от Асоциацията на потребителите на телекомуникации и интернет услуги (АПТИУ) и Асоциацията „Активни потребители" ще внесат колективен иск срещу М-Tel. Председателят на УС на АПТИУ Янаки Ганчев, поясни, че искът се завежда заради оплакванията на потребителите относно услугите на оператора.

Започваме мобилните оператори един по един, заяви Ганчев и поясни, че началото се поставя с М-Tel заради 7-месечния срив с новата клиентска платформа. По думите му провежданият от асоциацията мониторинг показва, че краят на тези проблеми не се вижда, а причината е в ретроградното мислене на ръководството на оператора, останало от времето, когато беше монополист.

В свое изявление до медиите от М-Теl „разобличават" и какви са според тях целите на Ганчев - търси начини да доказва значимостта си и да привлича внимание под претекст, че защитава интереса на потребителите.

Атаките му срещу компанията не са от вчера. Не за първи път заплашва с дела, които в последствие губи, посочват от ръководството на мобилния оператор и допълват, че всяка година Мобилтел инвестира в развитие на мрежата и съответно на услугите 100 милиона евро, която инвестиция е реална, от нея се възползват всички клиенти на Мобилтел и в този смисъл тя е в интерес на потребителите.