Столичният общински съвет прие предложението на група общински съветници от СДС, ДСБ и независими да бъде свикано общо събрание на „Топлофикация - София" АД с дневен ред - снемане на заемащия длъжност директор на „Топлофикация - София" Наско Михов и приемането на програма за развитие.

Предложението бе прието с 37 гласа „за", 19 „против" и един „въздържал се".

Главна точка на общото събрание ще бъде персонална промяна на Съвета на директорите на „Топлофикация - София" АД с предложение - за освобождаване на Наско Михов като член на Съвета на директорите на „Топлофикация - София" АД.

Останалите точки от дневния ред са свързани с промени в устава на фирмата, предвиждащи изменение на алинея 2 член 5 от устава на Топлофикация, свързан с обстоятелството, че Съветът на директорите се състои до пет члена и се избира за срок от 3 години.

Необходим е незабавен публичен конкурс за нов шеф на „Топлофикация", каза столичният кмет Бойко Борисов след приключването на днешното заседание на СОС.

Борисов уточни, че смяната на Михов няма да увеличи събираемостта на сметките за парно, а даже напротив. Столичният кмет Борисов допълни, че той е работил добре с Наско Михов за времето от когато е бил назначен за директор на „Топлофикация".

В заключение Бойко Борисов посочи необходимостта от вземането на спешни мерки, които да върнат доверието на хората, защото Общинския съвет в момента води дружеството към фалит.