Окръжният съд в Благоевград даде ход на делото, заведено от собственика на шивашкото предприятие „Пирин текст" Бертрам Роуман срещу стачния комитет в предприятието, който оглавява продължаващите вече втора седмица протести на над 1600 работници.
Германския предприемач оспорва законността на стачката и легитимността на стачния комитет. Според него действията на работниците и синдикалистите трябва да бъдат обявени за незаконни.

От касата на „Пирин текст" обявиха, че започват да изплащат заплатите на нестачкуващите работниците, но с неизвестно засега увеличение.

От снощи на портала на предприятието е закачено съобщение от Бертрам Роуман към работниците, че тези, които се откажат от протеста си, ще получат възнагражденията си, включително и за дните, в които са били в стачка.

Днес в 15.с 0 от центъра на Гоце Делчев ще се проведе протестно шествие срещу ниското заплащане и лошите условия на труд в „Пирин текс".
Колеги на стачкуващите от „Пирин текс", но от други предприятия в областта са заявили, че също ще участват в протестния митинг в знак на солидарност към синдикалните искания на протестиращите.