„София Билдинг Ентърпрайз" ще вложи минимум 71 млн. лв. в бъдещия си проект МОЛ „Цариградски", стана ясно по време на специалната церемония по връчването на сертификат за инвеститор първи клас на проекта, съобщи Money.bg.

Търговският център ще се намира на едноименния булевард в столицата и ще се изгради върху площ от около 20 хил. кв. м.

Комплексът ще има три търговски нива всяко от които по 13 хил. кв. м застроена площ.

За гаражи, паркоместа, складови и технически помещения са планирани три и половина сутеренни нива, съобщиха от компанията, като поясниха, че общо предвидените паркоместа са около 2300.

Над последния търговски етаж на комплекса ще има 6 други етажи, които ще предлагат офис площи от клас А, с обща разгърната площ от над 15 хил. кв. м.

В мола ще има огромен хипермаркет за хранителни стоки, луксозен панорамен ресторант и атракциони за развлечения.

Очаква се проектът да бъде завършен в края на 2009 г.

По време на строителните дейности ще бъдат ангажирани над 200 души, като след изграждането му в него ще работят над 1200 души постоянно зает персонал.

Днес на официалната церемония изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев връчи сертификата за инвеститор първи клас на основните акционери на компанията Стефан Енчев и Григор Григоров.

Акционерното дружество „София Билдинг Ентърпрайз" е създадено с цел реализиране на най-новия проект на инвеститорите и е част от „София Билдинг Къмпани" ООД, която вече нашумя с изграждането на най-големия жилищен комплекс от затворен тип в столицата също наречен „Цариградски"

Очаква се и жилищният комплекс да бъде завършен през 2009 г.