Може да се очакват още смени на базата на анализите, които правим. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски в коментар за отстраняването на шефа на Летище „София."

Той подчерта, че няма нищо против него, но просто се е възползвал от правото си да подменя екипа, тъй като смята, че работата трябва да се ускори и подобри.

Московски допълни, че още от първия си ден като министър прави анализи и че на места, където има нужда от ускоряване на работата, ще бъдат предприемани кадрови промени.

Той коментира и искането на евродепутата Антония Първанова временно да бъдат спрени правата на обслужване на Летище „София." Като причина за това пред Европарламента тя изтъкна зачестилите случаи на отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.

Московски заяви, че още тази сутрин е възложена проверка на този сигнал. „Не за първи път получаваме такъв сигнал и реагирахме веднага," заяви той и допълни, че очаква в рамките на седмица вече да има готови резултати.

Относно новия мениджмънт на БДЖ министърът каза, че очаква много работа и потвърди, че ще има влакове, които да се движат със 160 километра в час, когато бъде построена съответната инфраструктура.

За напрежението в „Български пощи" от очаквана приватизация, Московски поясни, че се предвиждат законодателни промени, за да бъде осигурена възможността за приватизация на пощите, но приватизационно решение не е взимано.

Промените се правят само, за да имаме такава опция, подчерта той и допълни, че добре би било да се намери стратегически инвеститор.