Семинар на тема "Последствия за българската икономика от присъединяването на страната към ЕС и възможностите за българско-корейско икономическо сътрудничество" започна днес в Университета за национално и световно стопанство, съобщи БНР.

Форума откриха ректорът на висшето училище проф. д-р Борислав Борисов и посланикът на Република Корея у нас Ким Мионг Джин. Двамата се обединиха около идеята, че съвместните прояви между УНСС и корейските университетски среди трябва да продължат.

На семинара беше посочено, че в българско-корейските отношения съществува голям неизползван потенциал и трябва да се търсят нови начини за сътрудничество.

Форумът има за цел да съчетае академичните и икономическите среди в търсенето на печеливши бизнес практики, както и да бъдат набелязани мерки за насърчаване на инвестициите.

Програмата продължава с практическа част, където ще бъдат представени състоянието на българската и на корейската икономика, средата за преки чуждестранни инвестиции, икономическите отношения между двете страни в контекста на споразумението за свободна търговия между Корея и ЕС и др.