Двумилионният пътник на летище „Бургас” беше посрещнат с торта и шампанско от ръководството на обекта. Това е 45-годишният германец Марио Едингер, който пристигна със семейството си от Франкфурт, съобщава БНР.  

От летището бяха приготвили и посрещане с ретро автомобил, лукзозен куфар с подаръци и безплатна разходка до о. Света Анастасия.

Марио и близките му идват за първи път у нас за едноседмична почивка в курорта "Слънчев бряг". 

Най-добрият туристически сезон за последните десет години отчитат от бургаското летище.

"Радваме се, че двумилионният пътник е от Германия, защото този сезон има значителен ръст на немските туристи", обясни главният изпълнителен директор на фирмата концесионер на морската аерогара Улрих Кепе.  

"Това е много специален момент за нас, защото имаме най-високия ръст на трафика за последните десет години. Летище Бургас в момента има 24 процента ръст на трафика, което е чудесно. Германия има най-висок ръст за този сезон - 47% към момента. Като цяло това е много добра година за нас. Например руските пътници нарастват с 38%, 20% ръст имаме на чешкия пазар и 35% на полския", допълни Улрих Кепе, изтъквайки, че основната причина е пренасочването на руските туристи от Турция към България.