Петър Димитров:
"Кремиковци" минава към схемата на несъстоятелността.
                            Още... 

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране е издала предписание на „Булгаргаз" да спре да подава газ към предприятия, които не изпълняват задълженията си.

Решението на регулатора потвърди председателят Константин Шушулов, цитиран от БНР.

„ДКЕВР е направила забележка на „Булгаргаз", че подава природен газ на предприятия, включително и на „Кремиковци", които в продължения на години трупат дългове, без да е ясно кой ще го погаси.

Екоинспектори започват да следят спирането на газа за Кремиковци
                    Още...

Това, според председателя на енергийната комисия, е нарушение на лицензията издадена на „Булгаргаз", посочи Шушулов и коментира:

„Ние считаме, че в едно пазарно общество това е нередно и неправилно и тази практика трябва да се спре. Или да се намери кой да плати природния газ, който консумира дадено предприятие, или трябва да се прекрати подаването", посочи Константин Шушулов.

Това е общото становище, ние не сме изразили нищо конкретно за „Кремиковци", а за всички предприятия, които са в тази ситуация, допълни той.
В предписанието на комисията са изброени и други предприятия в подобна ситуация.

Крайният срок за дълговете на Топлофикациите изтича на 1 април.
                          Още...

От своя страна изпълнителният директор на „Булгаргаз" Димитър Гогов потвърди, че в списъка за Топлофикационните дружества в София, Бургас, Плевен, Велико Търново, Шумен, Враца.

Гогов обясни, че крайният срок за плащане изтича днес, но от „Булгаргаз" ще изчакат решенията от срещата между ръководствата на топлофикационните дружества и МИЕ.