Най-късно до средата на септември се очаква да започне строителството на автомагистрала „Тракия" в участъка от Стара Загора до Карнобат.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, цитиран от Радио Пловдив.

Припомняме, по-рано днес министърът, който е на посещение в града, заяви, че няма злоупотреби при усвояването на средства по Фонд „Републиканска пътна инфраструктура".

Гагузов увери, че до две седмици ще бъдат обявени процедурите за набиране на изпълнители на трите ЛОТ-а на магистралата.
Държавата ще осигури достатъчно средства за работата на фирмите - изпълнители, а основните плащания ще бъдат пред следващите две години.

Близо 70 - 80 километра пътища ще се изграждат в Пловдивска област, като финансирането ще е по програмите „Транзитни пътища 4" и „Транзитни пътища 5" и Оперативна програма „Регионално развитие", каза Асен Гагаузов.

Той увери, че тръжните процедури са проведени, но се очаква „отпушването" на Фонд „Републиканска инфраструктура", тъй като той е бенефициентът по тези програми.
Това ще стане и сред приемането на промените в Закона за пътищата, който регламентира новата структура на Национална агенция „Пътна инфраструктура".