„Булгартабак Холдинг“ АД заявява, че през последните няколко седмици се правят опити за дискредитиране на компанията чрез тенденциозни материали в медиите, които целят да се създаде негативно обществено настроение срещу компанията и да се дискредитира доброто й име.

"Ние стриктно спазваме законодателството, не само в България, а и навсякъде в чужбина, където осъществяваме търговска дейност. „Булгартабак Холдинг“ АД е едно от структуроопределящите предприятия в България и една от водещите експортни компании в страната, която е добре позиционирана на световните пазари в няколко континента", заявяват от компанията.

Булгартабак декларира, че не осъществява експортни сделки с фирми от Турция и не продава наши цигари на този пазар. Компанията е изключително добре позиционирана в Близък Изток на пазари в Дубай, Иран и Ирак, Далечен Изток, Африка, Адриатика.

Това може да се потвърди и от Агенция “Митници”, където са посочени страните, за които извършваме експорт на наши марки цигари.

Ръководството на „Булгартабак-Холдинг“ АД заявява, че няма да толерира никакви опити за безпочвени и необосновани твърдения към групата „Булгартабак“ и работещите в групата служители. Всички твърдения, свързващи „Булгартабак“ с нередности, целят единствено да манипулират общественото мнение и да злепоставят търговската репутация на компанията, категорични са в декларацията си от компанията.

От "Булгартабак - Холдинг" АД заявяват, че ще използват всички законови средства, за да защитят своята репутация и доброто име на екипа си. Компанията ще заведе съдебни искове срещу всички физически и юридически лица, които злоупотребяват с доброто им име.

В декларацията напомнят, че "Булгартабак" осигурява значителни приходи в бюджета на държавата, като само за последните четири години са внесли под формата на дънъци, осигуровки и акцизи около 3 млрд. лв., а само за 2015 г. сумата възлиза на 754 млн. лв.

"Ние сме изряден данъкоплатец и се развиваме като социално отговорна компания, която гарантира пряко и косвено заетост на над 100 000 семейства в страната", посочват още от компанията и завършват:

В този смисъл, няма да останем безучастни срещу опитите да бъде дискредитирано доброто име на едно търговско дружество с безупречен икономически и социален профил. Без български бизнес няма да има и българска държава!