Джипът на Стависки
Агенция „Пътна инфраструктура" получи дарение в размер на 24 хиляди лв. от Сдружението за общественополезна дейност "Българска браншова асоциация пътна безопасност".

С тях ще се ремонтира пътният участък между Созопол и Приморско, по конкретно в частта му на опасния завой до река Ропотамо. Районът е известен с концентрацията на много катастрофи, при които умират голям брой хора.

Припомняме, именно там на 5 август 2007г. катастрофира шампионът по фигурно пързаляне Максим Стависки. В пътния инцидент се сблъскаха джипът „Хамър" на Стависки и две леки коли - Хонда и Ауди. От раните си на път за болницата почина 24-годишният Петър Петров, а Мануела Горсова вече три години е в състояние на будна кома.

От сдружението посочиха, че ще изградят пътния участък за своя сметка и със свои материали и съоръжения. Работата по участъка ще започне до дни и се очаква  да бъде завършена до края на август.

Като част от проекта ще бъдат поставени нови пътни знаци със специален светлоотразителен фон от най-висок клас, хоризонтална маркировка, стоманена предпазна ограда от шини с три вълни, светлоотразителни кабари преди навлизаенто в кривата, гумен разделител със светлоотразителен цилиндър, отговарящ на европейската норма 13-17.

Проектът е изготвен и съгласуван за съответствие с БДС и съответните законови разпоредби от Сдружението за общественополезна дейност „Българска браншова асоциация пътна безопасност".