Огнян Донев е най-богатият българин с богатство от 450 млн. лв. Това показва класацията на вестник „Супер 19", представена на пресконференция в БТА от издателя на вестника Борис Ангелов.

Той поясни, че класацията, която ще бъде публикувана в утрешния брой на вестника, включва 7 души, но разкри само още двама от тях - банкерката Петя Славова и Гриша Ганчев.  
Бизнес империята на Огнян Донев включва сферите - здравеопазване, финанси и медии. Борис Ангелов акцентира върху собствеността на Огнян Донев в "Софарма", като цитира агенция Блумбърг, според която бизнесменът притежава 60% от акциите в предприятието.

Относно медийния бизнес на Огнян Донев Ангелов коментира, че това, което се е случвало с вестниците „Труд" и „24 часа" го притеснява като журналист и факта, че медиите у нас е превръщат във вид оръжие.

По отношение на Петя Славова и Гриша Ганчев той коментира, че „техните акции се вдигат", но отказа да съобщи повече подробности, като повтори, че в утрешния брой на вестника ще има специално приложение за Донев, в което ще бъде разказан неговия бизнес път.

Ангелов коментира и че формирането на „здравния октопод" у нас е лишило от  възможността българските граждани да ползват услуги на нормални цени, а и в момента много болници са принудени да купуват лекарства на цени, по-високи от пазарните и по този начин се трупат задължения, което показва, че те се подготвят за приватизация.